AKARSULAR
Ä°lçemizin en önemli akarsuyu Devrekani çayı ve kollarından meydana gelmiÅŸtir. Bu çay Devrekani arazisinden doÄŸar,doÄŸu–batı doÄŸrultusunda akarak Kastamonu’nun Cide ilçesinden Karadeniz’e sularını boÅŸaltır. Devrekani sınırları içinde en önemli kolları ise ,Bük,Tekke ve Mütevelli dereleridir. Ayrıca Ä°ncesu deresi üzerine Beyler barajı kurulmuÅŸtur. Ä°lçe arazisinin kuzeyinde Yahya köy deresi ve kuzey doÄŸuda küçük dereler mevcuttur.
Yer altı suları açısından ise havza tabanına doğru bir yer altı su hareketi mevcuttur. İlk bahar ve son bahar aylarında yüzeyi sular kaplamakta ve yer yer bataklıklar oluşmaktadır. Buna rağmen artezyen bakımından fakirdir. Yalnız havzanın batı ucuna yakın Şeyhbali köyü Beylik mahallesinde 85-146 metre arasında yer altı suyuna rastlanmış bu sudan mahalle halkı yanında ilçede kurulu Devrekani Yem Fabrikası da istifade etmektedir.
SULAMA AMAÇLI GÖLETLER VE BARAJLAR
Çiğdem Göleti
D.S.İ. tarafından 1979 yılında Örenbaşı köyü civarında kurulmuştur. Toprak dolgu tipinde yapılan göletten 3330 dönüm arazi sulanmaktadır.
Kastamonu – DEVREKANÄ° sınırları içersinde sulama amacı ile yapılmış ve kabaoÄŸlu köyünde bulunan Çatak deresi üzerinde kurulmuÅŸtur. Ortalama derinliÄŸi 5 -6 metre civarındadır. Tutulan balık türü in balığı ve tatlı su kefali olarak tesbit edilmiÅŸtir. Daha sonra pullu ve aynalı sazan ekimi yapılmıştır.
Terzi Göleti
1977 Yılında Bozkoca tepe köyü Kurukavak mevkiinde Toprak-Su Bölge müdürlüğünce sulama amaçlı yaptırılan göletten 1100 dönüm arazi sulanmaktadır.
Beyler Barajı
Devrekani ilçesinin 9 km. kuzey batısında Fakılar ve Karayazıcılar köyleri arasında ince su deresi üzerine kurulan bu barajın yapımı 1993 yılında tamamlanmış olup, Devrekani ve Seydiler ilçeleri toprakları sulanması planlanmıştır. Bir kısmı tamamlanan kanalların bitirilmesine çalışılmaktadır. Bitirildiğinde ,2458 hektar Devrekani,2675 hektar Seydiler toprakları olmak üzere toplam 5133 hektar arazi sulanacaktır.
İn balığı , tatlı su kefali, alg gurupları, funguslar, bentik omurgasızlar en çok bu gölette bulunmaktadır.
Ayrıca pullu ve aynalı sazan ,gümüş balığı, gökkuşağı alabalığı bulunmaktadır. Bu göletin diğer göletlerden farklı amacı kiralanmasıdır. Gölet o bölgede bulunan balıkçılık kooparatifine kiralanmıştır.
Kulaksızlar Barajı
Yapımına yeni başlanmış olan bu baraj ilçemiz Kınık köyü civarında kurulmaktadır. İnşası tamamlandığında ilçe ovasının tamamına yakını sulanabilir arazi niteliği taşıyacaktır.
Kastamonu merkez il sınırları içersinde Bükslü üzerine sulama amacı ile 1995 yılında yapılmaya başlanmıştır. Bük deresi ve göletin rezervuar alanını tamamı tarla, çayırlık meyva ağaçları, söğüt ve kavak ağaçları ile kaplıdır.
Bu göletler ve barajlarda tatlı su balıkçılığı için yüksek bir potansiyel mevcuttur. Avlanma yasağı dışındaki zamanlarda ilçe halkının avlanma ve spor yapma ihtiyaçlarının giderilmesi ,mesire yeri olması ve dinlenme yeri ihtiyacını karşılaması açısından önemli birer piknik yerleridir.
- Devrekani HEM Kursiyerleri Çocuklar İçin 350 Adet Atkı ve Bere Ördü.
- Devrekani’de Islah Edilmeyen Çay Taştı , Çiftçinin Ürünü Sular Altında Kaldı.
- Yunus Emre İlkokulundan SMA Hastası Ela ve Berat Bebeğe Yardım Eli
- Orman İşçileri Kura Sonuçları Açıklandı .İşte Asil ve Yedek Liste !!
- 3 BİN 250 ERKEK BEKÇİ ALIMI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI
- Takımlar
- O
- G
- B
- M
- AV
- P
- 1-Taşköprü Spor
- 2
- 2
- 0
- 0
- 7
- 6
- 2-Devrekani Belediye Esnaf Spor
- 2
- 2
- 0
- 0
- 3
- 6
- 3-Kastamonu Yolspor
- 2
- 1
- 1
- 0
- 1
- 4
- 4-Seydiler Spor
- 1
- 1
- 0
- 1
- 1
- 3
- 5-Cide Belediye Spor
- 2
- 1
- 0
- 1
- 0
- 3
- 6-Kastamonu Orman Spor
- 2
- 0
- 1
- 1
- -4
- 1
- 7-Tosya Spor
- 2
- 0
- 0
- 2
- -2
- 0
- 8-Çatalzeytin Spor
- 2
- 0
- 0
- 2
- -6
- 0